Vervanging voor iPod Nano 1e generatie

[icon] iPod nano 1G

Wegens mogelijke problemen met de batterij van de eerste generatie iPod nano, die daardoor kan oververhitten, heeft Apple nu een vervangprogramma voor het toestel op poten gezet.

In zeer uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat de batterij van een iPod nano van de eerste generatie gaat oververhitten, en aldus een veiligheidsrisico vormen. Het probleem doet zich schijnbaar enkel voor bij toestellen met een batterij die van één specifieke batterijleverancier komt.  Ondanks het feit dat zo’n batterij slechts zeer zelden problemen zal teweeg brengen, vergroot het risico erop wel met de tijd.  Daarom roept Apple nu op gebruikers van iPod nano’s van de eerste generatie (verkocht tussen september 2005 en december 2006) hun toestel niet meer te gebruiken en het binnen te brengen voor vervanging.  Dat laatste zou ongeveer zes weken in beslag nemen.

Geïmpacteerde gebruikers kunnen hun toestel binnen brengen bij een erkende dealer, of het vervangproces in gang zetten via de daartoe voorziene website.

Reageer

9 Reacties.

  1. Ik heb er zo een (in 2005 in NYC gekocht) en hij valt blijkbaar binnen de risicogroep. Ik heb het formulier ingevuld en Apple gaat zelf een doos opsturen die ik moet terugsturen. Ik vermoed (hoop :smile: ) dat dit mij allemaal niets gaat kosten…

  2. Blijkbaar is mijn ipod die ik een paar jaar geleden tweede hands gekocht heb ook geschikt om omgeruild te worden, ik kijk er naar uit :razz:

  3. Ik vraag me enkel hoe apple het gaat regelen. Gaan ze mijn ipod “herstellen” met een nieuwe batterij, of krijg ik een oude nieuwe, of echt een nieuw model?

  4. Ik vind het wel fijn om een oude nieuwe te krijgen :p

  5. De vervanging voor de mijne is vandaag toegekomen. Het is effectief een laatste generatie zilverkleurige nano van 8GB. Blijkbaar waren er veel meer mensen die hun iPod hebben ingestuurd dan ze verwacht hadden, en hebben ze het plan om “nieuwe oude” modellen terug te sturen laten vallen.

    Ik had liever wel terug hetzelfde model gehad omdat ik daar Rockbox op kon zetten, maar aangezien deze 2x de capaciteit heeft en een veel betere batterijduur kan ik ermee leven :cool:

  6. Mijne is gisteren ook binnen gekomen :p een laatste generatie 8gig.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
[Wachtwoord vergeten?]