Apple maakt kwartaalresultaten bekend

[icon] Apple logo

Apple heeft gisterenavond de resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2008, dat op 27 september 2008 werd afgesloten, bekend gemaakt. De nettokwartaalwinst bedroeg $1,14 miljard (in hetzelfde kwartaal van vorig jaar bedroeg de winst $904 miljoen) bij een behaalde omzet van $7,9 miljard (in hetzelfde kwartaal van vorig jaar bedroeg de omzet ‘slechts’ $6,22 miljard).

Apple verkocht afgelopen kwartaal 2,611 miljoen Macs; dit zijn 21 procent meer exemplaren dan tijdens dezelfde periode van vorig jaar verkocht werden. Ook de verkoop van de iPods nam toe (met 8 procent) ten opzichte van vorig jaar; afgelopen kwartaal verkocht Apple 11,052 miljoen toestellen.

De verkoop van de iPhone deed het, onder andere door de lancering van het toestel in een heleboel nieuwe landen, erg goed: Apple verkocht maar liefst 6,892 miljoen exemplaren. Apple heeft tot nu toe in totaal al 13 miljoen iPhones verkocht, waardoor ze hun doel van 10 miljoen verkochte iPhones voor het einde van 2008 reeds ruimschoots hebben gehaald.
Steve Jobs kon het ook niet nalaten te vermelden dat Apple het afgelopen kwartaal meer GSM’s heeft verkocht dan Research In Motion (RIM), de producent van de populaire BlackBerry smartphones.

Hoewel Apple verwacht dat door de economische crisis minder multimediatoestellen verkocht zullen worden, denkt het bedrijf niet in de problemen te zullen komen. Apple heeft geen schulden en bezit momenteel ongeveer 25 miljard dollar.

De conference call waarin de financiële resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2008 worden besproken, kan beluisterd worden op de Apple site.

Reageer

0 Reacties.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
[Wachtwoord vergeten?]